Hærens Kampskoles Køretøjshistoriske Samling – eller i daglig tale Pansermuseet,
rummer først og fremmest den eneste komplette samling af kampvogne, der har gjort tjeneste i den danske hær i tiden siden Anden Verdenskrig.
Derudover har Pansermuseet også andre pansrede hjul- og bæltekøretøjer, der bliver eller er blevet anvendt i det danske forsvar, eksempelvis den meget udbredte Pansrede Mandskabsvogn M113, eller ”PMV”, som den kaldes i daglig tjeneste.

Museet har ligeledes en samling af uniformer, der illustrerer hvordan hærens uniformer har udviklet sig fra hæren brugte heste som primært transportmiddel til i dag, hvor det er kampvognen Leopard 2A5, der er Hærens spydspids.
Endvidere har museet en omfattende samling af ammunition, der er blevet anvendt af kampvogne, samt forskellige sigtemidler og andet våbenteknisk udstyr, der er blevet anvendt sammen med kampvognene.
Endelig har museet forskellige former for uddannelsesmateriel, fx en kampvognssimulator, som er blevet brugt til at uddanne kampvognsbesætninger og en omfattende udstilling af skalamodeller af panserkøretøjer, der giver et bredere billede af kampvognens udvikling helt tilbage til tiden før Anden Verdenskrig.

Åbnings tider

Mandag Lukket
Tirsdag Lukket
Onsdag Lukket
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Spørgsmål.

Spørgsmål til Pansermuseet rettes til

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Danske Hærhistoriske Museer

DHMDanske Hærhistoriske Museer en interesseorganisation, der arbejder for at fremme bevarelse af den danske hærs historie.
 Læs mere...Sponsor

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com